VANTB: Hububat hasadı çiftçileri memnun etti

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, haziran ayında gerçekleşen hububat hasat döneminin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, 'Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Van'da 16 bin 423 ton arpa, 13 bin 444 ton buğday olmak üzere toplam 29 bin 867 ton hububat alımı yaptı' dedi.

VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, hububat alımları ile ilgili açıklama yaptı. Çiftçilerin VANTB'ye başvurarak 'Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)' kaydı yaptırdığını aktaran Süer,

"Çiftçilerimizi borsada ağırlamak bizler için onur kaynağı olmuştur. TMO, hububatları alarak çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştür. Hazirandan bu yana hasat dönemine başlayan çiftçilerimiz için bereketli bir dönem olmuştur. TMO Van Şubesi Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Haziran-Ekim 2023 dönemleri arasında 16 bin 423 ton arpa ve 13 bin 444 ton buğday olmak üzere toplam 29 bin 867 ton hububat satışı yapıldı. Çiftçilerimiz için güzel ve bereketli bir hasat dönemi oldu. Bereketli topraklarımızdan alınan verimli ürünler bizleri sevindiriyor. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alması mutluluk vericidir"

dedi.

VANTB: Hububat hasadı çiftçileri memnun etti

Bakmadan Geçme