VASKİ akmayan suya gizli zam yaptı!

Van'da vatandaşın su ihtiyacını karşılayamayan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, suya yüzde 30'luk zam yaptı.

Göreve geldiği günden bu yana başarısız bir hizmet ortaya koyarak binlerce vatandaşı tebligatsız icraya verrmiş, Vanlıların su ihtiyacını karşılayamadığı için tepkilerin odağında olan ve enson mahalle muhtarı ve yakınlarını genel müdürlük binasında darp etmesiyle gündeme gelen VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarıyla bugün sabah saatlerinde 3 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Turizm bölgesi olmasına rağmen yıllardır su kesintileriyle başı dertte olan Van'ın, Ülker Cem Kaplan'ın aldığı kararla bugün itibariyle suya yeniden zam yapıldı.

En düşük metreküp fiyatı 15 TL oldu

Geçtiğmiz hafta görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkileri üzerine çeken VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, mahalle muhtarlarının devreye girmesiyle Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın görevden alması an meselesiyken giderayak yeni bir zam yapması dikkat çekti. VASKİ Genel Müdürünün başkanlık yaptığı toplantıda suya yüzde 30'luk yeni bir zam yaparak, en düşük metreküpün ise 15 TL'ye çıktığı belirtildi. 

Bugün itibariyle geçerli olacak

Aylardır kentte yaşanan su kesintilerine rağmen yapılan bu zam vatandaşların tepkisini çekti. Yapılan yüzde 30'luk zammın bugün itibariyle uygulamaya konulacağı ise gelen bilgiler arasında yer aldı.

Bakmadan Geçme