Veysel Ürüm tuzağa mı çekiliyor? Ayhan Yazlık yazdı

Günlerdir Van kamuoyunu meşgul eden Van Atatürk şehir Stadyumu'nun ismi değişecek haberleri sıcaklığını korurken, Gazeteci Ayhan Yazlık'tan dikkat çeken bir yazı kaleme alındı. Yazlık, yazısında İş İnsanı Veysel Ürüm'ün tuza çekildiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak'ın bir televizyon programında, Vanlı İş İnsanı Veysel Ürüm'ün isminin stadyuma verilmesini belirtmesi kamuoyundan büyük tepki toplamıştı.

Gazeteci Ayhan Yazlık, bir yazı kaleme alarak Veysel Ürüm üzerinde oyun oynanıyor ifadelerini kullandı.

Yazlık, daha önce Vali Mahmut Yılbaş stadyumu olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Atatürk isminin kullanıldığı stadyumun isim değişikliği söylemlerinin bir algı olduğunu belirtti.

İşte o yazı;

"Söylenenler kulaktan duyma ve dedikodulardan ibaret olduğuna inanıyorum inanmak istiyorum. Vefa Group Vanspor isim hakkını alan iş insanı Veysel Ürüm, Türkiye genelinde rüştünü kabul etmiş biri olarak biliyorum.

Vanspor’a destek olmak babında, Vanspor’un isminin önüne kendi şirketi olan “Vefa Group” ismini Vanspor yanına gelecek şekilde Yönetimle anlaşma sağladı ve Vanspor’a dolaylı yoldan büyük bir katkı sundu.

Şimdi kamuoyunda konuşulan konu, Van Atatürk Şehir Stadyumun isminin değişerek, “Veysel Ürüm Şehir Stadı” olacakmış gibi söylemler konuşulmaya başladı. Bu konu basında da geniş bir yer buldu.

Benim bildiğim ve tanıdığım Veysel Ürüm, asla ve asla “Atatürk” isminin oradan indirilmesine müsaade etmez. Benim bildiğim Veysel Ürüm’e bugünün parasıyla 100Milyon Dolar civarında parada ödense yine Veysel Ürüm bu teklifi kabul etmez. Hatta biraz daha ileriye gidersek, şehir stadın tamamını Veysel Ürüm’e tapu etseler yine de Veysel Ürüm, Stadyumun girişinde yazılı olan “ Van Atatürk Şehir Stadyumu” ismini değiştirmeyi kabul etmez.

Atatürk’ün ismi üzerinde prim elde etmeye çalışan bazı kesim, ortaya öyle bir şey attılar ki, hem Veysel Ürüm’ü Vanspor’dan soğutmak, hem de Veysel Ürüm’ün çalışma şevkini kırmak için böyle bir kumpas kurduklarına yada söylenenlerin yanlış anlatılldığına inanıyorum.

Benim tanıdığım, benim bildiğim Veysel Ürüm asla böyle bir potaya girmez, girmemeli. Veysel Ürüm’ün, Vatanına, Bayrağına, Atatürk ilke ve inkılaplarına ne derece bağlı olduğunu, Atatürk’e ne derece saygı duyduğunu yakinen bilen biriyim. Dolaysıyla Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm’ün,  Stadyumda yazılı olan Atatürk  ismini değiştirerek, kendi ismini bırakmak gibi bir lüksü olduğuna asla inanmıyorum. Konunun muhatabı Veysel Ürüm’ün önümüzdeki günlerde kesinlikle bir açıklama yapacağına inanıyorum.

Veysel Ürüm’de çok iyi bilir ki, bir insan vereceği desteklerle belki bir takımı bir sezon kurtarır fakat Atatürk ilelebet bir Ülkeyi kurtarmıştır. Bu anlamda Veysel Ürüm üzerinde çeşitli kumpaslar kuruluyor. Benim tanıdığım Veysel Ürüm bu kumpaslara gelmez ve böyle bir hataya asla düşmez. Bu nedenle burada net söylüyorum, Veysel Ürüm’ün ağzında çıkmayan bir söylem üzerine kişiyi hedef tahtasına oturtmak çok da akla uygun bir durum değildir.

Son söz: Van Atatürk Şehir Stadyumun ismi değişmeyecek, böyle bir girişimde de kimse bulunamaz. Veysel Ürüm aklı başında başarılı bir iş insanıdır. Tuzaklara geleceğine dair ihtimallerde bulunmak bile akıl dışı olur."

Bakmadan Geçme