Rıdvan Can

Biz uyarımızı yapalım!

Rıdvan Can

Vanspor’da kongreye sayılı günler kala bir yandan yönetimini kurma çalışmaları diğer yandan da transfer çalışmalarını sürdüren çiçeği burnunda yeni başkan Erol Temel’in başkanlığını yaptığı transfer komitesi başkent Ankara’da transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Transfer listesi baya kabarık…

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayacak olan kulüp yönetiminin önceliği “şeffaflık” olmalı. Özellikle kapalı kapılar arkasında gizli kapaklı işler çevrilmemeli…

Transferleri kim veya kimler yapıyor?

Transfer komitesi kimlerden oluşuyor?

Transfer bütçesi nedir?

İşin en önemli kısmı transfer çalışmaları kim tarafından yürütülüyor?

Kongre öncesi Erol Temel’in başkanlığında şimdilik belirlenen bu transfer komitesi umarım doğru adımlar atıyorlardır.

Sırf transfer olsun ünlü isim olsun diyerek, yanlış transferler yapılmıyordur. Başlıkta da belirttiğim gibi ‘Biz uyarımızı yapalım’ da takdir kulüp başkanı ve yönetimdir. Bizler kişilerin değil, Vanspor’un geleceğini düşünüyoruz. Bu yüzden yapılacak transferlerin maliyetleri Vanspor’un geleceği açısından önemli olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu yüzden transferi bilenler yapmalı. Hiç bir deneyimi olmayan insanların ve menajerlerin insiyatifine bırakılmamalı.
Daha yolun başındayken, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, diğerleride yanlış gider. Madem sezona büyük bir bütçeyle ve büyük vaatlerle giriyoruz o zaman transferlerde yanlış yapmayalım. Özellikle kulüp idareciliğinde duygusallığa yer yok. Duygusal düşünerek, bu benim adamımdır, işi bilmiyorsa bile önemli değil, anlayışı yerine profesyonelce düşünerek Vanspor’u yönetmek zorundasınız.

Kulüp başkanı Sayın Temel’e naçizane tavsiyem; çıkılan bu yolda hatır gönül ilişkisi ve özellikle menajerlerin ısmarlamasıyla fiyaskoyla sonuçlanacak boş beleş transferlere imza attırmamalı..
Geride bıraktığımız yıllarda bunun bir çok kez örneklerini yaşadık..

Ayağı topa değmeyip sezonu tribünde tamamlayanlar, çok büyük paralar verilip fiyaskoyla sonuçlanan transferler ve yetersiz teknik adamlar vs…

Bunları bizler gibi sizlerde biliyorsunuz. Daha yolun başındayken hatırlatmak istedim.
Beni kimse yanlış anlamasın, yıllardır futbolun içinde olan biri olarak, geçmişte edindiğim tecrübelerimle Vanspor’un sezon içinde hayal kırıklığı yaşamaması adına kendimce doğru bulduğum düşüncelerimi dile getiriyorum.
Elbette transfer yapılacak.

Ama burda önemli olan VANSPOR’un menfaatlerini ön planda tutarak hareket etmek ve parasını doğru yönetmek..
Bu yüzden menajerler ve aracılarının süslü laflarına kanmayın; ‘Bu oyuncu çok gol atmış, bu ligin topçusuymuş, savunmanın bel kemiğiymiş, bu hoca takımı şampiyonluğa taşır. En iyi kaleciyi biz biliriz” geçin bunları…..
Yukarıda da belirttiğim gibi Vanspor’a faydalı olacak karakterli oyuncular ve Vanspor’u hedefine ulaştıracak teknik heyet olmalı.

Bu transfer çalışmalarını yaparken, dikkat edilmesi gereken en önemli konu menajerlerin eline düşmemek.
İyi transferlerinde kötü transferlerinde baş sorumlusu sizler olacaksınız. Unutmayalım ki, bunu bilerek ve görerek bu kulübün yönetimine talip oldunuz. Şimdi yolun başındayken şapkanızı önünüze koyun ve Vanspor’un faydasına olacak doğru adımlar atın.

Biz yolun başındayken uyarımızı yapalım gerisi sizlerde…

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları