• Haberler
  • Siyaset
  • Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Kamil Yavuzer kimdir? Nerelidir, kaç yaşında?

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Kamil Yavuzer kimdir? Nerelidir, kaç yaşında?

Yeniden Refah Partisi Van Milletvekili Adayı Kamil Yavuzer kimdir? Nerelidir, kaç yaşında?

1986 yılında Van’da doğdu. İlkokulu 1997 yılında Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu’ndan, ortaokulu 2000 yılında Hüsrev Paşa İlköğretim Okulu’ndan, liseyi ise 2003 yılında ‘okul birincisi’ olarak Kazım Karabekir Lisesi’nden tamamladı. 2003 ÖSS sonucu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Söz konusu fakülteden 2010 yılında mezun odu. Tıpta uzmanlık sınavı sonucu aynı üniversitede 2015 yılında ‘Göz Hastalıkları Uzmanı’ olan Yavuzer, 2022 yılında YÖK Üniversitelerarası Kurulu Başkanlığı kararıyla ‘Doçent’ ünvanı almaya hak kazandı.

2015 yılında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uzman hekim olarak atanan Yavuzer 2021 yılına kadar bölge insanına cerrah olarak hizmet sundu. Bu süre zarfında uyguladığı yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler ile başarılı sonuçlar elde ederek il dışına sevk oranını azalttı. Böylece alanıyla ilgili çoğu hastalığın il sınırları içerisinde tedavi edilebilir olmasına imkan sağladı. Yapmış olduğu yenilikçi ve başarılı çalışmalarla ulusal ve uluslararası literâtüre önemli katkılar sunan Yavuzer Göz Hastalıkları alanında birçok akademik makale yayınladı. Kendisinin geliştirdiği ve önerdiği yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler birçok araştırmacı tarafından alıntılandı.

2021 yılında S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ‘Başhekim’ olarak atanan Yavuzer özellikle pandemi/aşı sürecinin ağır koşulları altında yürüttüğü etkin/modüler organizasyon ile Van’ın pandemiyle mücadelede en iyi şehirler listesine girmesine katkı sağladı. 1500+ yataklı, 5000+ personelli, 7 ek binadan oluşan hastanenin Başhekimliği süresince, etkin insan kaynakları yönetimi, hastane giderlerinin azaltılması ve gelirlerinin arttırılmasına yönelik aldığı idari tedbirler ile kurumsal kimlik ve kültürün gelişmesine katkı sundu ve adil bir yönetim anlayışını hakim kıldı. Böylelikle hem kurum borçlarını azaltarak borçlanma gün sayısını azalttı hem de hastane çalışanlarının döner sermayeden hakediş miktarlarını yükseltti. İdari görevinin sonlanmasının ardından özel sektörde mesleki kariyerini sürdüren Yavuzer, sağlık turizminde ve hekimlik alanında etkin rol almaya devam etmektedir.

Şubat 2023’ten beri Gaziantep Dünyagöz Hastanesi’nde görev yapan Yavuzer evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kamil Yavuzer son olarak 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Van Milletvekili Adayı oldu.

Bakmadan Geçme